New, Uroda
Leave a comment

Jem skorupki jaj! Jestem nienormalna? Jak przygotować skorupki jaj do spożycia?

 

 

Każdy, kto słyszy, że jem skorupki jajek albo się krzywi,albo się śmieje, albo jedno i drugie ;)
No tak, skorupki jajek ludzie dają na wsi kurom, które się na nie dosłownie rzucają. Kury wiedzą co dobre. Nie tylko dla nich są, źródłem cennych substancji :)

Są cudowne dla naszych włosów, skóry i paznokci :) Posiadają wapń, mangan, żelazo, miedź strom, sole wapnia, fluor, molibden, siarę, krzem, selen, cynk i stront.

Po miesiącu urosło mi bardzo dużo baby hairów, co jest bardzo trudne dla moich włosów. Muszę się porządnie namęczyć by się pojawiły. Poprawił mi się również bardzo stan paznokci, które były zmasakrowane po pracy jako sprzątaczka i moczeniu godzinami rąk w chemikaliach. Było to dla mnie szokiem bo zawsze paznokcie miałam silne, nie łamały się. Jakby wszystkie witaminy z całego organizmu przechodziły właśnie do nich. Możecie sobie zobaczyć w zakładce „Paznokcie” :)

 

Jak przygotować skorupki jaj do spożycia?


Ja wykorzystuje sposób Dr Tombaka:
Skorupki zalewam na ponad 5 minut we wrzątkiem. Wodę wylewam i pozostawiam skorupki do całkowitego wyschnięcia. Mielę w młynku do kawy. Jem od 0,5 do 1 g dziennie (1 g = ok. 1/2-1/3 łyżeczki, zależy od wielkości łyżeczki).
Można też wymieszać z sokiem z cytryny i jeść tak jak aspirine :)

 

 

 


Obserwuj mnie na Facebooku! facebook.com/OTIANNA.official

Obserwuj mnie na Instagramie! @otianna

  • Wiele z Was mnie pytao gdzie to pikne miejsce
  • Ale jak Wy si myjecie w tej podry skoro picie
  • Zaspana Ania
  • Kochamy si przyjanimy podrujemy i kcimy!  bestfriend
  • Kolejny punkt
  • Najcudowniejsze kocham zachody soca szczeglnie nad morzem
  • Laska na odzi
  • Przepikne makowe pola

 

(Visited 122 times, 5 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *