Domowy hummus z ciecierzycy z czarnuszką i wędzoną papryką. Pycha!
Mój przepis:
- 250 g ciecierzycy ugotowanej + wywar z gotowania / ciecierzycę trzeba namoczyć dzień wcześniej
- 2 ząbki czosnku
- sok z połówki cytryny
- 1 łyżka oliwy z winogron / bo oliwa z oliwek ma dla mnie zbyt mocny smak
- sól i pieprz do smaku (opcjonalnie)
Wszytko blenduję do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kiedy skończę podstawę, dodaję co tylko zechcę. Paprykę, więcej pieprzu, bądź ostatnio mam fazę na czarnuszkę :) Czasem również dodam pastę tahini ale ze zmielonego sezamu przez samą siebie, nie kupną – wtedy hummus jest bardziej maziasty :)
Bądź ze mną na bieżąco. Sprawdź moje wypady do ciekawych miejsc i to co robię na co dzień. Obserwuj mnie na moim insta i facebooku.
Obserwuj mnie na Facebooku! facebook.com/OTIANNA.official
Obserwuj mnie na Instagramie! @otianna
[jr_instagram id=”3″]
Ten artykuł znaleziono w wyszukiwarce Google m.in. poprzez poniższe frazy kluczowe:
-
-
- domowy hummus,
- hummus przepis oryginalny,
- hummus z ciecierzycy z puszki,
- hummus z ciecierzycy i papryki,
- hummus właściwości,
- hummus bez tahini,
- hummus z czym jeść,
- pasta tahini,
- hummus pikantny,
- hummus z ciecierzycy,
- hummus z ciecierzycy z puszki,
- hummus z ciecierzycy i papryki,
- hummus przepis oryginalny,
- hummus bez tahini,
- hummus jadłonomia,
- hummus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami,
- pasta z ciecierzycy jadłonomia,
- ciecierzyca,
- hummus z czarnuszką,
-